Tuesday, January 25, 2005

Clerks !!! "Just because they serve you, doesn't mean they like you"


Ja fa bastant temps, un amic em va passar una cinta VHS on havia gravat una pel.lícula de molt baix pressupost (27,575 dòllars que el director Kevin Smith havia obtingut de la venda de la seva col.lecció de còmics, d'una donació familiar i del resultat de treballar a Quick Stop i RST Video) i em va dir que me la mirés, que segur que m'agradaria. I era cert!. Encara recordo com em va agradar aquella successió d'imatges en b/n d'una qualitat que no era increïblement bona (Clerks es va filmar amb una càmera Arri SR-2 de 16mm i es van fer servir pel·lícules Kodak Plus-X) i que feia joc amb el so, que tampoc era gaire bó, per ser sincers. Però tot això era part del seu encant... tenia aquell esperit underground i alternatiu, una mica com els còmics de l'Allison Cole o l'Adrian Tomine (tu est d'accord, petit eyeux...?)
Ara, uns anys més tard, he aconseguit tornar-la a veure gràcies a l'ajuda de la tecnologia (l'e-mule m'ha facilitat molt les coses!) i he rigut tant (o més!) que la primera vegada que la vaig veure, recordant els diàlegs sobre-res-en-particular entre Dante i el seu amic Randall (fantàstic Jeff Anderson) i tornant a viure totes les situacions per les quals passen els personatges: véase els "36...no, 37" amics de la Verònica, l'home que entra al lavabo amb les revistes pornogràfiques, l'enginyós representant d'una marca de xiclets, l'escena del funeral, la multa per vendre tabac a una menor... i un llarguíssssim etc. provocat per tota la sèrie de peculiars (i fins i tot una mica frikies!) clients que desfilen per la botiga de Dante a qui, recordem, "ni tan sols li tocava venir a treballar aquell dia!"
En definitiva, una de les meves pel.lí­cules preferides i una manera brillant de donar un cop d'ull a la Cultura del Taulell !

1 Comments:

Blogger Carme Padró said...

Hola hola hola !
Si, si, no pateixis....la crònica es farà...el que passa és que se'm van saltar els ploms que connecten la nevera i el rentaplats per una sobrecàrrega elèctrica i res, que ho vaig arreglar molt tard i ja no estava per posar-me a escriure, tot i que vaig preparar les fotos que posaré! ;-)
I si, si..."Yo quiero ser como Bertha!" (segur que es deia Bertha...?) :-)

2:28 PM  

Post a Comment

<< Home